Κλιματισμός

Ποσά Btu/h χρειάζομαι για τον χώρο μου ;

Αυτό εξαρτάται από πολλούς παραμέτρους, το είδος του χώρου, την χρήση του, την μόνωση που έχει και τα ανοίγματα (παράθυρα-μπαλκονόπορτες). Μπορούμε να πούμε με σχετική ασφάλεια πάντως ότι οι περισσότεροι χώροι έχουν ανάγκη από 400 έως 600 btu/m2. Αν κάποιος χώρος έχει πολλά ανοίγματα προς την δύση ή τον νότο ,αρκετά φώτα και αρκετό κόσμο να μπαίνει και να βγαίνει προτιμήστε τα 600 btu/m2 . Για μεγαλύτερους χώρους με εξαερισμό και συσκευές καλό θα ήταν να επικοινωνήσετε μαζί μας για να συζητήσουμε την λύση που θα ταιριάξει στις ανάγκες σας.

Τι είναι το κλιματιστικό inverter ;

Τα κλιματιστικά inverter διαθέτουν συμπιεστή μεταβλητής ισχύς και κατά αυτόν τον τρόπο με βάση την επιθυμητή εσωτερική θερμοκρασία και τις απώλειες του χώρου, αυτορυθμίζουν την απόδοσή τους.

Η τεχνολογία inverter είναι ενσωματωμένη στην εξωτερική μονάδα. Την τεχνολογία inverter, μπορούμε να την παρομοιάσουμε με την τεχνολογία ενός αυτοκινήτου: "Όσο περισσότερο πατάς το γκάζι σου, τόσο πιο γρήγορα πηγαίνεις". Μια μονάδα inverter αυξάνει γραμμικά την απόδοσή της, βάση της δυναμικότητας που απαιτείται για τη ψύξη ή τη θέρμανση του χώρου.

Τι είναι το κλιματιστικό Non-Inverter (Σταθερών στροφών)

Τα κλιματιστικά χωρίς inverter, λειτουργούν σε κατάσταση on-off, για να σταθεροποιήσουν την θερμοκρασία του χώρου, σε μια ζώνη γύρω από την επιθυμητή. Αν για παράδειγμα το καλοκαίρι έχουμε στο χώρο 25°C και επιθυμούμε 19°C, το κλιματιστικό θα δουλέψει σε πλήρη λειτουργία (on), μέχρι η θερμοκρασία να φτάσει στους 18,5 °C. Εκεί θα σταματήσει (off) και θα παραμείνει σε αυτή τη λειτουργία μέχρι την άνοδο της θερμοκρασίας σε ένα προγραμματισμένο όριο ανοχής π.χ. 19,5 βαθμούς, όπου θα τεθεί ξανά σε λειτουργία (on).

Ποια είναι πλεονεκτήματα του κλιματιστικού Inverter ;

  • Οικονομία στην κατανάλωση ρεύματος από 30% έως 60%, συγκρινόμενο με Non-Inverter κλιματιστικό, σύμφωνα με μετρήσεις της Mitsubishi Electric.
  • Σταθερή θερμοκρασία εσωτερικού χώρου με μηδαμινή απόκλιση από την επιθυμητή.
  • Αποφεύγεται η επαναληπτική λειτουργία του συμπιεστή και έτσι δεν υπάρχουν σημεία αιχμής τάσης.
  • Επιτυγχάνεται πολύ ταχύτερα η επιθυμητή θερμοκρασία του χώρου.
  • Χαμηλότερη στάθμη θορύβου εσωτερικής-εξωτερικής μονάδας έως και 30%.

Τι προσφέρουν τα επιπλέον φίλτρα στα κλιματιστικά ;

Όλες οι κλιματιστικές μονάδες διαθέτουν πλενόμενα φίλτρα καθαρισμού αέρα. Οι βελτιωμένες σειρές των εταιρειών κλιματισμού, εκτός από το προφίλτρο καθαρισμού αέρα είναι εξοπλισμένες με δύο λειτουργίες καθαρισμού αέρα Plasma. Οι λειτουργίες είναι σχεδιασμένες να απομακρύνουν τα σωματίδια σκόνης μεγέθους από μικρό μέχρι νάνο, σε κλίμακα δηλαδή από σκόνη, γύρη, βακτήρια έως άσχημες οσμές κα φορμαλδεΰδη. Όταν η αντικατάσταση του φίλτρου ή καθαρισμός είναι καθυστερημένα, υπάρχει κίνδυνος τα υπερφορτωμένα φίλτρα να αρχίσουν να απελευθερώνουν βακτήρια, αντί να τα παγιδεύουν. Έτσι το επιπρόσθετο φιλτράρισμα επιτυγχάνεται σε τρία σταδία.

  1. Φιλτράρισμα. Η σκόνη που αιωρείται στον αέρα αναρροφάται από το κλιματιστικό και συγκρατείται στο φίλτρο αέρα. Το φίλτρο αυτό αποτελείται από ένζυμα, τα οποία διασπούν οργανισμούς, όπως αλλεργιογόνα, απατίτες και οργανικούς-ανόργανους ρύπους. Όταν ο αέρας περνάει από το φίλτρο, τα αλλεργιογόνα προσκολλούνται σε αυτό και στη συνέχεια τα ένζυμα τα απενεργοποιούν, διαλύοντας την πρωτεΐνη τους.
  2. Αποσμητική δράση. Το τριπλό φίλτρο εξαλείφει το δυσάρεστο συναίσθημα και τους πόνους στα μάτια και το λαιμό. Το τριπλό φίλτρο, αποτελείται από τρία εξειδικευμένα φίλτρα, για την μείωση των συμπτωμάτων, που σχετίζονται με διάφορες οργανικές ενώσεις, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται η φορμαλδεΰδη. Επιπλέον διαθέτει τη δυνατότητα απομάκρυνσης των δυσάρεστων οσμών, διατηρώντας ένα πιο άνετο περιβάλλον.
  3. Εξάλειψη. Τα μικροσκοπικά σωματίδια σκόνης, καίγονται και εξαλείφονται κατά τη συγκράτησή τους από το ηλεκτρικό πεδίο. Το σύστημα καθαρισμού αέρα plasma, δημιουργήθηκε για την απομάκρυνση των ακάρεων, των μικροσκοπικών κόκκων σκόνης και του τριχώματος των κατοικίδιων, βοηθώντας στην μείωση των συμπτωμάτων των αλλεργιών και του άσθματος.

Πότε βγάζει νερό το κλιματιστικό ;

Την καλοκαιρινή περίοδο κατά την λειτουργία του κλιματιστικού στη ψύξη, υγροποιεί την υγρασία του χώρου και την αποβάλει σε υγροποιημένη μορφή το εσωτερικό μηχάνημα, από την σωλήνα αποχέτευσης.

Τον χειμώνα κατά τη λειτουργία του κλιματιστικού στην θέρμανση λειτουργεί η αντιψυκτική λειτουργία που αφαιρεί τον πάγο που δημιουργείται στην εξωτερική μονάδα και μπορεί να μετατραπεί σε νερό ή ατμό.

Κατά την λειτουργιά του κλιματιστικού την καλοκαιρινή περίοδο στην λειτουργιά της ψύξης μην σας προβληματίζει η ποσότητα του συμπυκνώματος-νερού που βγαίνει από την αποχέτευση. Μπορεί αν τα επίπεδα υγρασίας την δεδομένη στιγμή είναι χαμηλά να μην βγάζει καθόλου νερό το κλιματιστικό. Αυτό είναι φυσιολογικό και δεν πρέπει να σας ανησυχήσει καθώς το κλιματιστικό λειτούργει κανονικά. Στην περίπτωση που δεν βγάζει νερό η αποχέτευση αλλά το νερό βγαίνει μέσα από την εσωτερική μονάδα και τρέχει μέσα στον χώρο τότε υπάρχει πρόβλημα στην αποχέτευση των συμπυκνωμάτων και πρέπει άμεσα να μεταβεί συνεργείο της εταιρείας μας για την διόρθωση της βλάβης.